97456 / 120000 km (81.21%)

Fietsen voor het goede doel

Steun het Wageningen Borlaug Youth Institute

Norman Borlaug (1914-2009) was een Amerikaanse landbouwkundige. In 1970 ontving hij de Nobelprijs voor de vrede. Hij leverde een grote bijdrage aan de wereldvrede met de door hem ontwikkelde verbeteringen van de voedselproductie. Hij wordt daarom ook wel de ‘vader van de groene revolutie’ genoemd. Ook wordt gezegd dat hij met zijn werk meer dan een miljard mensen redde van de hongerdood.

In 1986 richtte dr. Borlaug The World Food Prize op. Deze prijs inspireert wetenschappers te komen tot baanbrekende prestaties te komen om de kwaliteit, kwantiteit en beschikbaarheid van voedsel in de wereld te verbeteren.

Hoe voeden we de wereldbevolking

Het Wageningen Borlaug Youth Institute nodigt de changemakers van morgen uit om mee te denken over een van de grootste uitdagingen van de wereld van vandaag. Scholieren van het voortgezet onderwijs ontwikkelen oplossingen voor de vraag ‘Hoe voeden we in de toekomst de almaar groeiende wereldbevolking?’.

Deelnemers worden ondersteund door gemotiveerde studenten en onderzoekers van Wageningen University & Research. In speciale workshops op de Wageningen Campus worden Borlaug Youth-deelnemers getraind in debatteren, presenteren en vloggen. Vaardigheden die essentieel zijn voor de volgende generaties wereldleiders.

Deel ideeën met thought leaders

De scholieren met de beste ideeën presenteren hun advies aan CEO’s, wereldleiders en vooraanstaande wetenschappers. De winnende deelnemers worden uitgenodigd voor een bezoek aan de Global Youth Institute-bijeenkomst (oktober 2019) in de Verenigde Staten samen met de WUR-voorzitter prof. dr. ir. Louise O. Fresco.